Profile DNA

Semasa kenduri menyambut puasa Hanisah di kejutkan dengan cerita bahawa kakaknya Maria dan Shima di sahkan mengidap kencing manis.manakala abangnya Razman pula terpaksa berpantang makan kerana mengidap gout..Kesemua mereka berusia di antara empat puluh lima hingga lima puluh tahun.

.Ini membuatkan Hanisah tertanya-tanya sama ada dia juga bakal mengidap penyakit yang sama,Tambahan pula dia kini sudah mencecah empat puluh lima tahun .tubuhnya kini mula berasa mudah letih.Tulang berasa sengal dan berat badan pula semakin meningkat saban tahun.

Dia ada membaca bahawa penyakit kronik diturunkan melalui factor baka atau keturunan.

Kedua ibu-bapa hanisah mengidap kencing manis.bapa hanisah meninggal dunia pada tahun lepas kerana komplikasi dari kencing manis.bapa mendapat sakit buah pinggang dan terlantar selama setahun di hospital sebelum menghembuskan nafas yang terakhir.

Ibunya yang turut mengidap kencing manis terpaksa makan ubat setiap haridansebulan sekali mereka adik-beradik bergilir-gilir membawa ibu bagi rawatan susulan di hospital.

Apabila ahli keluarga berkumpul topic utama mereka ialah masalah penyakit kronik yang melanda ahli keluarga.Tiga daripada mereka sudah pun mendapat penyakit manakala empat yang lainnya bagaikan menunggu giliran masing-masing.

Kalau di perhatikan ,rata- rata mereka bertubuh gempal dan berlemak pada perut.

Bolehkah saya mengelakkan diri dari penyakit kencing manis dan darah tinggi doctor?benarkah kata mereka bahawa saya tetap akan terkena penyakit kronik kerana ia sememangnya sudah diturunkan kepada saya oleh ibu-bapa.Jika benar apakah anak anak saya juga akan menerima nasib yang sama.Apakah yang sepatutnya saya lakukan?”

Saya mencadangkan Hanisah menjalani ujian profil DNA peribadi.Profil DNA berkonsep menentukan DNA individu menggunakan sel tubuh seseorang. Profil DNA boleh didapati dengan mengambil sel-sel tertentu dari dalam mulut melalui kelenjar air liur dan dihantar kemakmal.

Ia mudah di buat,tidak memerlukan sebarang suntikan atau menyakitkan.hanya air liur sahaja sudah memadai bagi

Kajian selama lebih 25 tahun ini kini sudah pun mencapai matlamatnya .hasil kajian boleh di guna pakai bagi membolehkan seseorang meningkatkan kesihatannya.
Kita dapat menilai risiko penyakit yang di sumbangkan oleh factor genetic.atau baka dengan tepat .pada DNA seseorang akan tertulis segala maklumat yang berkaitan dengan kesihatannya.

DNA merupakan molekul genetic dalam tubuh kita.Ia terletak di dalam sel iaitu unit terkecil bagi tubuh manusia.Sejak dulu lagi kita tahu genetic atau baka memainkan peranan penting dalam penentuan personaliti, kesihatan, kepandaian, kreativiti dan personality seseorang. Bahkan kecantikan dan juga masalah kesihatan banyak di tentukan oleh unsure keturunan atau genetik.

Sebagai contohnya seeorang yang menghidap kencing manis mungkin memberikan genetic atau baka kencing manis kepada anak atau cucunya,hal ini akan di buktikan dengan jelas apabila kita menjalani ujian DNA.

.
Dengan mengenali DNA sendiri ia lebih mudah bagi seseorang merawat DNA yang rosak.
Informasi dari DNA anda akan di gunakan bagi menentukan diet pemakanan senaman dan cara mengurangkan risiko kesihatan .ini membantu meningkatkan tahap kesihatan ketahap maksimum serta membaik pulih tahap kesihatan anda.
Anda mungkin sihat sekarang namun jika anda tidak member perhatian terhadap zat makanan atau keperluan DNA yang sihat, maka kesan DNA rosak yang wujud secara semula jadi akan membuatkan penyakit itu muncul.

Profile ini penting bagi membaik pulih kerosakan DNA dan mengelakkan penyakit.

Bidang sains ini di namakan nutrigenomics .ia di antara bidang sains yang terkini di dunia.Nutrigenomics ialah satu disiplin yang mengkaji interaksi di antara factor genetic atau DNA seseorang dengan pemakanan nutrisi serta cara hidupnya.

,selain itu DNA seseorang juga boleh menjadi rosak akibat toksin dan corak makanan yang salah atau kurang nutrisis.kaedah pemetaan atau blue printing juga membolehkan DNA di siasat dan pembetulan dan baik pulih boleh di jalankan.

Benar kita tidak boleh mengubah factor genetic tetapi jika kita membuat penyesuaian di antara factor genetikdengan corak hidup kita maka kita akan menjadi seorang manusia yang sihat

Hasil penyembuhan membolehkan seseorang mengelakakn diri dari terkena penyakit.seseorang juga boleh mengelakkan dari dirinya memberikan baka yang tidak baik kepada anak-anaknya

Di marissa estetik kami mengambil berat memgenai kesihatan yang menyeluruh.,atas sebab itulah kami mengambil inisiatif memperkenalkan program ini kepada anda.
Hasil penyelidikan selama lebih 25 tahun kini di hidangkan kepada anda dengan kos yang murah dan mudah .

Melalui DNA kita dapat mengenalpasti secara terperinci vitamin dan hormon yang diperlukan oleh badan kita. keperluan .vitamin dan hormone ini berbeza dari seorang ke seorang yang lain ,ini mungkin punca kenapa tidak semua rawatan atau ubatan serasi dengan seseorang.

.tambahan sahaja makanan yg merosak dan membaik pulih dna

DNA boleh di baikpulih dengan mengamalakan zat makanan seperti vitamin mineral anti oksidan sulfaraphane dan lain lain.terdapat juga jenis pemakanan yang merosakkan DNA seperti makanan dalam tin ,makanan yang di bungkus dalam palstik serta makanan yang berperisa dan berwarna yang bercampur unsur radikal bebas.

Kepentingan profil dna ialah ia membolehkan masalah kesihatan di rawat dengan tepat dan berkesan serta membolehkan seseorang mengelakkan dirinya dari terkena penyakit kronik.yang di sebarkan secara keturunan.

Antaranya ialah

– Pengawalan berat badan dan obesiti.
– Kesihatan jantung
– Kesihatan kanak-kanak
– Detox
– Sumber tenaga
– Pemecahan lemak dan metabolism lemak
– Kesihatan wanita
– Anti penuaan dan kesihatan menyeluruh

6. Di mana pengguna boleh mendapatkan rawatan untuk membaiki DNA ini?
Marissa Aesthetic & Regenerative Centre
Semenyih 03-8723 4808 / 013-244 8484
Mid Valley 017-358 1610
Bangi 03-8925 2334
Shah Alam 019-396 3678
Melaka 06-317 0412 / 013-338 6698

Comments are closed